Бизнес

Viber пусна нови функционалности за групов чат

0

Viber, едно от водещите приложения за разговори в света, обяви редица нови ъпдейти в апликацията, включващи възможност администраторите да запазват съобщения в групите най-отгоре (Pinned Messages), директни отговори на съобщения в група (Replies in groups), както и Broadcast lists за изпращане на едно и също съобщение до няколко отделни потребители.

Pinned Messages позволяват на администраторите на групи да запазват дадени съобщения най-отгоре, за да са сигурни, че важните послания ще бъдат видени от всички участници в разговора. Запазените съобщения се визуализират на лилав фон в горната част на екрана и остават там дори, когато комуникацията продължава да тече. Това ги прави изключително подходящи за важни обявления, напомняния и уточнения. Те са идеално допълнение за администраторите, като им помагат да управляват дискусиите по-продуктивно и премахват нуждата участниците да съхраняват важните съобщения от други потребители. Всяко едно съобщение в групата може да се запази най-отгоре с продължително натискане върху него и избиране на Запази отгоре (Pin), като съобщението остава там до момента, в който администраторът реши да го премахне.

Други ъпдейти в чата включват възможността потребителите да отговарят на отделни съобщения в групата без да прекъсват естествения поток на разговора. С продължително натискане на което и да е съобщение и избиране на Отговор (Reply), се задава контекст, който иначе може да се заличи в процеса на разговора, като така става ясно кой на кого отговаря.

Когато става въпрос за споделяне на съобщения с други контакти, които не са в една и съща група, т.нар. Broadcast lists позволяват на потребителите да пращат едно и също послание до няколко отделни реципиенти в лично съобщение. Тази функционалност е алтернатива за създаване на групи с несвързани помежду си контакти, които да се ползват за пращане на съобщения, засягащи всички в тази група, като това спестява време.

Веднъж създаден, Broadcast list се съхранява в списъка с чатове, когато има поне едно изпратено съобщение в него. Получателите виждат съобщението в личната си комуникация с потребителя като изпратено само до тях. Ако до момента чат между потребителите не е бил създаден, такъв автоматично се генерира. Потребителите могат да зададат име на своите Broadcast lists, както и да добавят или трият контакти в тях. Само потребители, които имат запазени в указателя си контактите на изпращащият, могат да получават съобщения през Broadcast list.

„Груповите чатове са съществена част от това как хората управляват своите взаимоотношения и координират житейските си събития и случки“, споделя Офир Ейал, вицепрезидент продукти във Viber. „Искахме да сме сигурни, че сме предоставили на потребителите всичко, от което се нуждаят, за да го правят по-лесно. С директните отговори, запазването на съобщения най-горе и Broadcast lists нашите потребители имат много повече възможности в групите“.

Новите ъпдейти ще се появяват поетапно, като се очаква всички да бъдат достъпни в целия свят в следващите няколко дни. 

Еconomic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега