Общество

Въвеждат нов модел за подпомагане на пострадали при бедствия

0

От Агенцията за социално подпомагане ще преценяват кои от хората, пострадали при бедствие, имат право на финансово подпомагане за възстановяване на щетите върху имуществото им, тъй като не са го застраховали заради социалното си положение. Това предвиждат промени в Закона за защита при бедствия, които ще бъдат разгледани на днешното заседание на правителството, съобщава Дарик.

Нововъведенията задължава физическите лица да вземат мерки за предпазване на имуществото си от вреди и по този начин препоръчва сключването на застраховки.

Промените в Закона за защита при бедствия създават нов модел за подпомагане на хората, пострадали при бедствие. Според него държавата ще преценява степента на щетите върху собствеността на дадено лице, а Агенцията за социално подпомагане ще определя кои от хората трябва да бъдат подпомогнати, след извършването на социална анкета. Целта на новия модел е средствата да достигат до лицата, които имат нужда от такова подпомагане. Размерът му не може да надвишава размера на данъчната оценка на собствеността.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега