Бургас, Спорт, Топ новини

Възродиха футболния клуб Локомотив (Бургас)

0

Снощи официално бе дадено началото на новия бургаски клуб Локомотив (Бургас). Това се случи на специална пресконференция, последвана от стилен кетъринг. Интересът към събитието бе изключително голям, като на него присъстваха около 200 души.

Водещият Красимир Калудов пък с право се пошегува, че вече на мачове от родното първенство няма такава посещаемост. Представен бе и генералният спонсор на клуба – американската компания Sutherland Global Services. Представители на фирмата получиха по една клубна фланелка. С такава се сдоби любимата певица на Бургас Тони Димитрова.

„Това бе мечта на приятел на приятел на моите родители, който вече не е между живите. Той ми каза да намеря тези хора, които присъстват днес в залата. Говорихме с легендите на Локомотив (Бургас) и те откликнаха на идеята да създадем този клуб, който да възкреси идеите и традициите на стария. Целта ни е да върнем отбора поне в професионалния футбол. Благомир Митрев ще е единственият човек с Лиценз „ПРО“, който ще работи в най-ниското ниво. Той ще бъде шеф на школата и треньор на отбора. Боян Андонов ще е треньор на вратарите. Нено Ненов ще бъде кондиционен треньор. За съжаление всички бургаски отбори имат проблеми с базите. Имаме договрка с Пламен Киряков да ползваме ст. „Черноморец“ за мъжкия отбор и едно от помощните игрища на „Лазур“. Децата ще тренират в Славейков и Меден рудник. Първата тренировка за малките е на 5 април от 16:30 ч.“, заяви председателят на УС на бургаските „железничари“ Костадин Джамбазов.

Съинициаторът в основаването на Локомотив Благомир Митрев бе категоричен, че всички в клуба ще предадат знанията, уменията и опита си на децата от школата. Именно Митрев ще бъде и шеф на „черно-бялата“ ДЮШ. Последнията капитан на „железничарите“ Атанас Христов даде своята благословия за основаването на клуба. Той пожела „от парен влак, Лококомотив (Бургас) да стане експрес“. От генералния спонсор, в лицето на Д. Гълъбов, също пожелаха попътен вятър в начинанието. Те разкриха, че са ги привлекли лидерството и предприемаческият дух на основателите.

Локомотив Бургас получи и приветствени слова от други отбори от „железничарското“ семейство. Писма са изпратени от Локомотив (Горна Оряховица) и Локомотив (Пловдив).

източник: ТрибунаБургас


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега