Бургас, Политика, Топ новини

Възможно ли е насърчаване на е-демокрацията в България чрез опит от Исландия?

0

Утре (22 октомври) в БСУ ще гостуват представителите на Международния институт за модерни медии, Рейкявик, Исландия – Смари МакКарти и Гудьон Идир. 

Те ще дадат отговорите на въпросите: Как да се развива демокрацията и гражданското участие с помощта на информационните и комуникационни технологии в България? Могат ли електронното гласуване, е-петициите, е-консултаците, е-референдумите да подобрят избирателната активност и гражданската ангажираност на младите хора?

Всичко това ще стане по време на публичната среща на тема “Електронната демокрация – практики от Исландия, визии за България”. Събитието се организира от Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива, а Бургаският свободен университет е партньор на събитието.

Началото ще бъде в 10:00 часа и ще продължи до 11:00 ч. в зала 208 на БСУ. Входът е свободен.

Проектът е по Програма за подкрепа на НПО в България по  Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство,  Тематичен приоритет: „Насърчаване на демократичните ценности, включително защита на правата на човека“, проект BG05/597 “Демокрация и гражданско участие в дигиталната ера – насърчаване на е-демокрацията в България чрез най-добър опит от Исландия”. Проект е високо оценен –  с 81.25 от 90 точки от Комисията за избор на проекти и Настоятелството на Институт “Отворено общество”.

Координатор на проекта от страна на БСУ е д-р Пенка Георгиева.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега