Област Бургас, Общество, Топ новини

Възможно е затягане на мерките в област Бургас

0

Заболяемостта от коронавирус в Бургаска област достигна 306 случая на 100 000 души население за последните 14 дни. Сложната ситуация ще бъде обсъдена на Областен съвет по здравеопазване, на който ще стане ясно дали ще има и допълнително затягане на противоепидемичните мерки заради увеличението на болните.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще посети Бургас и Велико Търново – двете области с най-висока към момента заболяемост, за да се запознае със ситуацията, свързана с COVID-19.

На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция, като по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

В Бургаска област се увеличат леглата за пациенти с COVID-19 – от 173 на 255.

Болничните заведения, в които към момента има разкрити COVID отделения, са: в Бургас – УМБАЛ-Бургас, УМБАЛ „Дева Мария“ – кв. “Ветрен”, Комплексния онкологичен център, МБАЛ „Бургасмед“, Белодробна болница, какти и в общинските болници в Поморие, Айтос и Карнобат.

 

Източник: Нова телевизия 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега