Политика

Валери Симеонов продължи да наставлява медиите

0

Дори и след медийното и обществено недоволство от заплашителните „съвети“, които бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров и настоящият вицепремиер Валери Симеонов отправиха по адрес на водещия Виктор Николаев, Симеонов продължи да критикува и наставлява медиите.

„Редно беше някой да попита Виктор Николаев: „Вие застрашен ли се почувствахте?“. Нито една телевизия, нито един сайт не го направи. След това редно беше и мен да ме попитате: „Вие заплашихте ли го наистина?“.

Тези указания към българските журналисти отправи Симеонов в ефира на предаването „Още от деня“ по Българската национална телевизия.

Когато водещата Аделина Радева опита да му обясни, че е наблюдавала изявлението му по адрес на водещия от „Нова телевизия“ и че то е съдържало ясна заплаха, Симеонов я прекъсна с думите: „Аз ще повторя това, което съм написал и в своето изложение. Аз смятам, че в България в момента има диктат на медиите, аз смятам, че медиите са тези, които отправят призовки да се явите еди къде си. И, за да получите 10 или 15 минути право да изложите своите тези или своето виждане, вие трябва да поемете риска да бъдете унижаван.“

Впоследствие той побърза да уточни, че поканата от БНТ за него не е била „призовка“, но от „Нова телевизия“ – да. Симеонов бил склонил да отиде в сутрешния блок на телевизията само заради „настойчивостта на продуцентката“, но впоследствие бил съжалил, че отишъл.

Когато беше помолен да коментира искането от страна на ДПС да подаде оставка заради език на омразата, вицепремиерът заяви, че фразата „език на омразата“ е куха и за нея няма определение нито в България, нито в Европа. Според Симеонов тази фраза се използва единствено за „дамгосване“ на политически противник.

„Няма как да подмина личните нападки. Аз не съм си позволил лични нападки към г-н Кирил Домусчиев в моя сигнал. Завеждам дело и повеждам тази ненужна битка, защото моят дълг е да защитавам националните интереси“. Това коментира Симеонов по повод решението на мажоритарния собственик на дружеството „Параходство български морски флот“ и председател на КРИБ Кирил Домусчиев да го съди заради клевети. „Оставете яхтата, нека видим сериозните обвинения“, заяви вицепремиерът, след като беше приканен да коментира думите на Домусчиев, че лъже за купената от БМФ 120-метрова яхта.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега