Бургас, Политика

Валери Симеонов не изключи коалиция с “Атака”

0

Готови сме да седнем на масата за преговори с всички български партии. Изключение правят единствено ДПС и ДОСТ – така председателят на НФСБ Валери Симеонов коментира предложението за коалиция и обща кандидатура за президент от страна на „Атака“ към Патриотичния фронт (ПФ).

„Сидеров вече е слязъл от божествения си пиедестал на човек партия”, коментира Симеонов. Той не пропусна да припомни как при първия мандат на ГЕРБ Волен Сидеров дал безусловна подкрепа на Бойко Борисов. „Не сме говорили още със Сидеров”, добави Валери председателят на НФСБ.

Симеонов определи като най-неприятни спомени от разрива му  с Волен Сидеров личните нападки срещу него, включително и срещу семейството му.

„Има неща, които не мога да преодолея”, каза Симеонов. „Въпреки това сме готови да говорим с всички, само и единствено в името на България”, изтъкна председателят на НФСБ в студиото на „Тази събота” по bTV.

По думите на председателят на ВМРО Красимир Каракачанов патриотичните партии са единствените, разчели правилно лозунга „Съединението прави силата”.

„Левите и десните 25 години управляват чрез разделяне на страната, само патриотичните партии могат да преодолеят това противопоставяне”, подчерта той.

Според Каракачанов напрежението от последните дни в столичния квартал „Ботунец” има етнически характер. „Проблемът има битов повод, но е етнически по същество – не може из цялата страна циганите безконтролно да мародерстват местното население”, подчерта той.

Лидерът на ВМРО изтъкна, че единственият начин за справяне с проблема е чрез „желязната ръка на закона, която действа чрез институциите”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега