Бургас, Политика, Топ новини

Вълчо Чолаков: Нямаше сблъсък на кандидатури

0

Днес стана ясен списъкът с имената на новите областни управители. В специално интервю за VoxBurgas новоназначеният губернатор на Бургас Вълчо Чолаков обяви, че е нямало сблъсъци за определянето на това кой да заеме тази позиция. Адвокатът сподели, че вече няма да може да практикува професията си, но е взел решение да поеме отговорността да бъде областен управител. 

Заемането на публична длъжност не е нещо ново за вас. Вие бяхте общински съветник от 2007 година досега. Какво ще се промени за вас?

Едната позиция е съвсем различна от другата. Когато си общински съветник не напускаш работата която заемаш. Аз мога да упражнявам дейността на общински съветник като адвокат, но не мога да бъда адвокат на държавна служба. Не могат да заемат свободни професии. От тази гледна точка място за сравнения няма.

Как се стигна до номинацията ви за областен управител на Бургас?

Мои съпартийци ми се обадиха и ме попитаха дали бих се съгласил да бъда номиниран. Аз разсъждавах няколко дена над това предложени, но в крайна сметка реших да приема номинацията.

А очаквахте ли сблъсък на кандидатури?

Не мисля, че имаше сблъсъци. Дори в СДС имаше повече от една кандидатура, нормално бе да има и от ГЕРБ. Това бе една естествена процедура на предложения, които да бъдат разгледани първо на ниво “Коалиция Реформаторски блок”, а след това и на ниво “Коалиция Реформаторски блок – ГЕРБ”.

На ваше място в Общинския съвет влиза Стефан Цинцарски от “Движение Гергьовден”, партия, която е в коалицията около Николай Бареков, има ли място за притеснение в Реформаторския блок около този факт?

Представителят на “Движение Гергьовден” Стефан Цинцарски е с приблизително еднакви виждания около нашите. Той е десен човек, той е един от нас. Това, че по някакво стечение на обстоятелствата в момента се намира в друга конфигурация в Парламента не мисля, че е някакъв крещящ пример за различие между нас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега