Бургас, Култура, Общество, Политика, Топ новини

Вълчо Чолаков: Честит празник на всички, които носят в сърцето си силата на българското слово

0

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков избра социалната мрежа Фейсбук, за да оптрави своите пожелания по повод Деня на народните будители.

Ето какво написа той:

Честит празник на всички Вас, които носите в сърцето си силата на българското слово, които зараждате в младото поколение жажда за знания и образованост, които с делата си давате цвят на сивия делник. Вие сте съвременните будители, защото въпреки трудностите на ежедневието, отстоявате духовните и културни ценности – тези, които ни отличават от другите народи и ни дават неповторимото усещане да се наричаме българи. Благодаря Ви.

Силен е онзи народ, изграден от умни, знаещи, образовани, мъдри личности – хора с широк мироглед, изпитващи емпатия към другите, почитащи предците си, познаващи корените си. На днешния ден, когато ще сведем глави в знак на почит пред делото на онези, които възродиха националния ни дух и запалиха искрата на образованието и книжовността, използвам повода да отправя призив към себе си и Вас:

Нека събудим сетивата си, за онова удоволствие, което само изкуството, независимо в каква форма, може да ни даде. Да почетем празника посещавайки изложба, театрална постановка, опера, кино. Да прочетем на децата си книга, да послушаме музика, да се потопим в магията на танца. И нека не го правим само днес, да го превърнем в традиция, в начин на живот, нека дадем пример на онези малки човеци, които ни чакат вечер в къщи. Дължим им го!

Вярвам, че от нас самите зависи бъдещето, което ни очаква. Пожелавам то да е с препълнени театри, галерии, музеи, библиотеки и читалища.

Бъдете здрави и с нестихващ стремеж към знание и себеусъвършенстване.

Честит празник!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега