Област Бургас, Общество, Топ новини

Изложбата “Живот в изкуството” в памет на Лора Янева бе открита в Средец

0

В Средец откриха мемориална изложба в памет на художничката Лора Янева, която в началото на годината загуби битката с Ковид-19. Галерията показва част от нейното творчество през годините изложено на стативи в парковата площ пред Младежкия дом в Средец.

Инициативата е по идея на кмета на община Средец инж. Иван Жабов и с подкрепата на семейството на Лора Янева, които уважиха с присъствие символичното откриване. Може да се каже, че това събитие е в продължение на поредицата изложби в Бургаска област, целящи популяризиране на нейното творчество. В рамките на 60 дни всички жители и гости на Средец ще могат да посетят парка на Младежкия дом и се запознаят с 22 подбрани произведения. “Живот в изкуството” е част от празничната програма на община Средец.

“Лора Янева беше явление в живота на всички, които имаха удоволствието да я познават. Човек с голямо сърце, отворено за творчеството във всички негови форми. Дълги години тя беше част от екипа журиращ националния конкурс “Шарено петле” на ОДК-Средец. Това е най-малкото, което можем да направим да запазим нейното име и творчество незабравено.” сподели пред VoxBurgas.com директорът на ОДК – Средец Марин Димов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега