Бургас, Общество, Политика

В “Славейков” започва поетапното изграждане на мрежа от велоалеи

0

Зам.-кметът на Община Бургас Атанаска Николова обяви  по време на общественото обсъждане но проектобюджет 2015 в ТД “Освобождение”, че в к-с “Славейков” ще бъдат изградени нови надлези, които да осигурят безопасност и сигурност на пешеходците. Започва  и поетапното изграждане на мрежата от велоалеи, по проект “Интегриран градски транспорт”.

“Всички вие ще ползвате новата бърза автобусна линия. Изключително приоритетен е и проектът за Енергийна ефективност, който ще даде възможност за саниране на панелните жилища в целия град”, допълни зам.-кметът.

Тя уточни, че 2015 година е ключова във връзка с кандидатстването на Община Бургас по новите европейски програми за финансиране през новия програмен период.

Много от присъстващите на общественото обсъждане на бюджетната рамка в к-с “Славейков”  бяха домоуправители на жилищни входове, затова повечето въпроси бяха насочени към  апликационната форма и информация относно програмата за “Енергийна ефективност” на панелните блокове. Зам.  – кметът Николова уточни, че първите десет блока, които съумеят да учредят сдружение ще получат като бонус облагородяване на предблоковото пространство – рехабилитация на тротоари и зелени площи.

На срещата присъстваха Веселина Цакова, главен инженер на Община Бургас, директорът на ТД “Освобождение”  – Мария Михалева, председателят на Общинския съвет –  Костантин Луков и арх.Димитър Алексиев, началник отдел “Устройствено планиране”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега