Бургас, Общество

В понеделник стартира приемът в детските градини

0

В понеделник, 3 април, стартира приемът в детските градини, яслите и подготвителните групи. Кандидатстването чрез електронната система на сайта на Община Бургас започва в 08:00 часа.
Повече информация може да откриете тук: http://www.dzburgas.org/
Тази година няма промяна в условията и правилата за кандидатстване. Разликата е в това, че сега чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.
Родителите имаха възможност в рамките на изминалия месец да се запознаят с критериите за класиране и прием в детските градини. Електронната система съдържа информация за свободните места в яслените и възрастовите групи. Местата в по-горните групи също са вписани.
За улеснение на родителите, които нямат възможност да кандидатстват чрез интернет, Община Бургас е създала специална организация. Тя дава възможност документи да се подават във всички детски градини и училища.
Създаването на по-добри условия в детските заведения и разкриването на нови групи ще даде повече спокойствие на бургаските семейства с малки деца. В комплекс “Меден рудник”, където има недостиг на места, през септември ще отвори врати новото крило на ДГ “Чайка”. В него ще бъдат сформирани 4 нови групи с капацитет за 110 деца.
Тази година 1211 малчугани ще бъдат приети детска ясла, а 1646 деца ще влязат в първа възрастова група.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега