Бургас, Спорт, Топ новини

В Младежкия дом вече ще може да се тренира скално катерене

0

Наред с всички занимания по видовете изкуства, спортни и танцови тренировки, от днес функционира стената за катерене, единствената до момента в града намираща се на закрито. По стената може да се катери всеки, който може да обуе осигурителната седалка, няма ограничения във възраст или тегло. Катерещият се може да избира между 47 маршрута с различна степен на трудност от 17 осигурителни точки. Степента на трудност се определя от разстоянието между хватките, техния вид и наклона на стената. Повечето маршрути са съобразени за начинаещи, но има такива, които наистина биха ви изпотили.Катеренето се извършва само и единствено с инструктор при спазване на определени правила за безопасност.

Съоръжението е с височина 6,12 метра и ще заема площ от 112,5 кв. метра. Катерачните панели са изработени от брезов екстериорен материал и са оборудвани с над 350 позиции за закрепване на катерачни хватки.

Проектът за стената се осъществява по предложение на Георги Иванов – лицензиран инструктор по спортно и скално катерене, а същинските дейности по изграждането са извършени от фирма „Устето“ ООД.

Посещения:

всяка сряда и четвъртък от 17:00 до 20:00 ч. с група от не-повече от 15 човека, с предварително записване на телефон 088 729 9082

Такса за тренировка и обучение:

Деца: 5 лв./ 1 ч.

Възрастни: 7 лв./ 1 ч.

За повече информация:

На място – към инструкторa, или на телефон 088 729 9082. Информацията по-горе дава обща предварителна представа. Ако има нещо допълнително, което искате да знаете, моля попитайте. И да – подходящо е за Вашето дете!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега