Бургас, Общество

В кръвта ти е да спасяваш животи

0

Ротаракт Бургас съвместно с Кръвен център МБАЛ Бургас и РСНЦ Диабетни грижи, организират кръводарителска кампания. Събитието ще се проведе под наслов: „В кръвта ти е да спасяваш животи”.
Kакво знаем за кръводаряването?

Кръводаряването е доброволно предоставяне на определено количество, от собствената кръв, с цел подпомагане на човешко здраве и спасяване на живот. Това е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност, на всеки здрав гражданин.

Кой може да дари кръв?

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Това става еднократно като количеството е ограничено до 450 мл. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените – 4 пъти като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, който дарява кръв!

Кръводаряването не вреди!

Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма. Важно е да се спомене, че всички консумативи, използвани по време на кръвовземането, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба.

Всичко, което помага на живота и подобрява неговото качество, е добро! Ако си съгласен с това Ротаракт Бургас съвместно с Кръвен център МБАЛ Бургас и РСНЦ ДИАБЕТНИ ГРИЖИ те приканва заедно с тях да извършиш едно героично дело на 13 ноември (четвъртък) от 10 до 14 часа в офиса на Ротаракт Бургас на адрес: Бургас, ул. „Пробуда” 27. На 14-ти всички желаещи да дарят кръв ще могат да го направят в в Кръвен център МБАЛ Бургас на адрес: бул. „ Стефан Стамболов” 73.

Повече за акциите на клуба на: https://www.facebook.com/kravodaryavaneburgas

1465905_10203081759220223_6469483192682712962_o


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега