Бургас, Общество

В „Изгрев“ правят интерактивна площадка за деца с увреждания

0

Община Бургас се включи в Националната кампания за социална интеграция “Вярвам в теб!” на “Сдружение Азбукари”. Съвместното партньорство реализира проект – площадка за игра и обучение, адаптирана за деца с увреждания. Детският кът ще е разположен в бургаския комплекс “Изгрев”, а децата ще играят на терен от 500 кв.м.

Община Бургас  ще помогне с довеждащата инфраструктура, с демонтажните работи и цялостното облагородяване на пространството. Площадката ще бъде изцяло нова. Всички стари съоръжения ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат поставени такива, които ще са съобразени с потребностите на децата в неравностойно положение. Детският кът ще бъде много цветно и различно място от всички останали площадки в Бургас.

Визията на бъдещия детски кът ще се реализира по еталона на положителните европейски практики. Голяма част от съоръженията за игра и забавления ще имат специфичен допълнителен образователен характер. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на придобиване на знание и ще развиват логическото мислене.

“Целта на проекта е предоставяне на възможности за социализиране на децата с увреждания. След столицата и старопрестолния град, ще създадем възможност за игра на децата с увреждания и в Бургас. Затова и мотото ни е “Заедно можем всичко”, заяви председателят на “Сдружение Азбукари” – Цвета Кирилова. Тя обясни мотивацията на екипа си да реализира идеята за детския кът с думите – “Всеки един благороден жест, направен за конкретен човек или кауза, даряват щастие.”

Целта на подобен род проекти е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.

Изграждането на детската площадка в Бургас ще бъде съпроводено с допълнителни инициативи, които са част от Националната кампания “Вярвам в теб”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега