Бургас, Общество

В “Изгрев” изграждат нова улица за бързата автобусна линия

0

В бургаския к-с “Изгрев” изграждат улична отсечка, по която ще минава маршрут на новата бърза автобусна линия. Обектът бе инспектиран днес от кмета Димитър Николов. Строителството е финансирано по проекта “Интегриран градски транспорт” ДБФП № BG161PO001/1.5-01/2010/01, изпълняван от Община Бургас в качеството й на бенефициент по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. След изпълнението на всички предвидени дейности и обособяването на BRT линиите по цялата им дължина, пътуването с градския транспорт ще става два пъти по-бързо от едната до другата крайна точка: “Меден рудник” – “Изгрев”.

“Тази нова пътна отсечка ще подобри цялостно транспортното обслужване в “Изгрев”, тъй като е в близост до често посещавани локации – спортния комплекс на открито, търговските обекти при бившия РУМ “Велека”, новия скейт парк. Ще я комбинираме с велоалея”, каза кметът Николов.

Предвижда се изграждане на кръстовище, което ще свързва новата улица със съществуващата пътна мрежа. Движението ще се регулира от светофарна уредба. Общата дължина на улицата е около 200 метра. От дясната страна ще има нов тротоар с широчина  2.30 м. Предвижда се и изграждането на ново улично осветление по протежение на целия участък.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега