Общество

В Германия ще строят голяма батерия за съхранение на енергия

0
Enel Green Power Germany – дъщерно дружество на международната енергийна компания Enel, подписа споразумение за изграждане и управление на 22-магаватова (MW) литиево-йонна батерия в Кремзов, във федерация Бранденбург. 

 
В рамите на проекта компанията ще си сътрудничи с други две компании – с Enertag, германска фирма за вятърна енергия, и швейцарската Leclanche, специализирана в решения за съхранение на енергия. 
 
В първата енергийна инсталация на Enel в Германия ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро, уточнява CNBC. 
 
Очаква се първите 2 MW от съоръжението да бъдат пуснати в експлоатация през април, а цялата инсталация – до края на 2018 г. Новата система за съхранение ще допринесе за стабилността на електроенергийната мрежа в страната. 
 
Проектът в Кремзов е важен етап за Enel, която вече успя да пусне такива в Италия и Чехия. Така ще бъде демонстрирана ползата от съхранението на енергия, особено когато то е съчетано с възобновяеми източници. Това обясни Антонио Камискера, главен изпълнителен директор на Enel Green Power. 
 
„Съхранението все повече се превръща в ключов инструмент за осигуряване на стабилност на мрежата и също така е път към широкото приемане на възобновяеми източници в световен мащаб, улеснявайки тяхната интеграция в електропреносните мрежи“, добави още той.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега