Общество

В Европа плъзнаха смъртоносни екстази таблетки

0

Опасните таблетки, продавани като екстази, но с по-токсични и силно халюциногенни свойства се разпространяват в Европа, предупреди Европейският център за наблюдение на наркотиците и токсикоманиите, съобщи Франс прес.

Хапчетата съдържат опасна синтетична дрога, довела вече до няколко смъртни случая. Те са розово-оранжеви на цвят, с форма на неравен петоъгълник, и голямо латинско S върху тях.

Документирани официално до момента са 6 фатални изхода след употребата им, като два от тях са неотдавна във Великобритания. Сигнали за разпространението на смъртоносните таблетки има още в Испания, Холандия, Белгия, Северна Ирландия.

Установено е, че хапчетата съдържат синтетична дрога пара-метоксиметамфетамин /ПММА/. Тя има халюциногенни свойства, които са по-мощни от тези на ектазито и по-токсични от 3,4-метилендиоксиметамфетамин /МДМА/, който е в основата на екстази.

Ефектът от ПММА трае между 4 и 5 часа и може да наруши химическото равновесие в централната нервна система, да предизвика контракции на мускулите, увеличаване на телесната температура, на кръвното налягане, повръщане, ускоряване на пулса, дихателни затруднения, конвулсии, кома и смърт, предупреждават от Европейския център за наблюдение на наркотиците.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега