Бургас, Общество

В Долно езерово: Продължава цялостната реконструкция на главната улица

0

В бюджета за 2015 г. на Община Бургас за кв. Долно Езерово са предвидени множество дейности по благоустрояване на инфраструктурата.

“Продължава основният ремонт на главната улица “Захари Зограф”, каза зам.-кметът Красимир Стойчев.

Ще бъдат реконструирани улиците “Лом” и “Кавакли”, за които с цел предотвратяване на последствията от наводненията, са поискани средства от фонд “Солидарност” на Европейската комисия. Ако тези средства не бъдат отпуснати, Община Бургас ще търси възможност за други източници на финансиране на ремонта. Предвидено е продължаване на благоустрояването на територията над покритото дере и района около църквата, където ще се изгради и нова детска площадка. Ще се изгради и отводнителна тръба от ул. “Орел” до езерото “Вая” за отвеждането на дъждовните води. Взети са предвид множеството жалби на жителите на квартала и през 2015 г. ще бъде извършен ремонт на участък от ул. “Калитин” със средства, отделени за текуща поддръжка.

В хода на разговорите жителите на квартала предложиха да бъде изградена еко зона за отдих до езерото “Вая” с понтонни съоръжения. Целта е да се създадат подходящи условия за почивка, както и да се даде възможност за развитие на клуба по спортен риболов.

Поради множеството сигнали на жителите на “Долно Езерово” относно сигурността и различни противообществени прояви, се инициира среща между отговорни лица на ІІ РПУ, омбудсмана, представители на Дирекция “УКОРС” при Община Бургас и граждани, с цел адекватно и навременно решаване на възникналите проблеми.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега