Бургас, Общество, Топ новини

В Бургас започва кампанията “Пролетно почистване” 2015

0

С настъпването на пролетта и наближаването на големия християнски празник Великден Община Бургас започна от днес ежегодната си акция за почистването на града. Тя ще се извършва по график както в Бургас, така и във всички съставни селища. Програмата за почистване е изготвена след предварителна проверка и заснемане на проблемните райони.

Специално внимание ще се обърне на дъждоприемните шахти, крайпътните участъци и плажните ивици. От тези места екипите по чистотата ще събират строителните, едрогабаритните и растителните отпадъци. Улиците ще се мият по график.

В рамките на “Пролетно почистване 2015” ще започне подмяната на 100 амортизирани улични кошчета, както и на  800  съда  от 1,1 м3 разположени на територията на града.

Жителите на Бургас също могат да се включат в акцията като почистят  пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата си. Старите мебели  и други едрогабаритни отпадъци, както и строителните отпадъци от ремонти в домакинствата, могат да бъдат предадени на Консорциум “Титан Бургас” абсолютно безплатно само срещу едно обаждане на тел. 056/852337 или 056/844 820.

За по-добрата организация на почистването е необходимо гражданите да се съобразят с  графика за измиване на улиците в съответния район и да не паркират автомобилите си в зоната.

За всички, които ще се включат  в “Пролетно почистване 2015”,  Община Бургас ще  осигури чували, ръкавици и  своевременно извозване на събраните отпадъци.

Гражданите могат да  получат  чували и ръкавици от дирекция “Околна среда” – адрес ул. “Шейново” 24, бивш Профсъюзен дом, ет.2, ст.201 или от сградата на съответната административна дирекция по местоживеене. Раздаването на чували и ръкавици ще започне от 24.03.2015 г.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега