Бургас, Общество

В Бургас стартира кампанията „Младежки действия и граждански права“

0

Инициативата “Младежки действия и граждански права” се организира от Сдружение “Вселена” и Училищното настоятелство при ОУ “Найден Геров” – Бургас. Насочена е към младото поколение и ще се проведе през януари и февруари в градовете Бургас, Поморие и Българово. Подробности за кампанията ще бъдат обявени на пресконференция, която ще се проведе на 8 януари от 11:00 часа в Концертна зала №1 в Младежкия културен център в Бургас.

Кампанията е част от проекта “Младежки действия и граждански права: чрез познание срещу нетолерантността”. Той е финансиран по “Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.”, изпълняван от Фондация “С.Е.Г.А”.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на младите хора по темите за правата на човека и в частност борбата с расистки и ксенофобски нагласи.

Освен Бургас водещият партньор е включил в проекта Благоевград, Карлово и Хасково, където също ще се проведат информационни капании. Те ще имат за цел да мотивират младите хора от различни етнически групи да повишат познанията си за правата на човека, да се включат активно в дейностите като доброволци и заедно да допринесат за ограничаване на дискриминацията и расизма.

Подкрепящи партньори на бургаските структури са Младежкият културен център, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Бургас и други организации, които ще съдействат за включването на младежите в предстоящите дейности на кампанията.

В края на проекта организациите и доброволците ще проведат обща кампания в петте населени места, която да насърчи толерантността и равенството в обществото.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега