Бургас, Общество, Топ новини

Успешно стартира компютърното обучение в детските градини

0

Днес бе даден официален старт на обучението по информационни технологии за 6-годишните бургазлийчета. Инициативата се реализира по предложение на кмета Димитър Николов и е пилотна за страната. Той самият беше гост на открит урок в ОДЗ “Звездица Зорница”. С помощта на интерактивната дъска и новите таблети, вниманието на децата бе спечелено и задържано лесно. Те се включиха в решаването на отделните задачи с желание и разбиране. Учителят работеше лесно, бързо, което му позволи да обръща внимание на всички, а не само на неколцина.

“Това е бъдещето на бургаското образование – нови технологии и чужди езици. Английският се преподава успешно за втора година в детската градина, а от този месец и на първокласниците. С компютрите това е едва началото – има какво да усъвършенстваме, но съм изключително доволен от видяното днес. Разчитам на учителите да работят с желание и с помощта на съвременните технологии да събудят още по-голяма страст към познанието у децата”, каза кметът Николов.

Стартиралите занятия по информационни технологии се прилагат дозирано, тоест децата не работят по цял ден с таблета. Интернетът е ограничен. Компютрите се ползват само за обучение, а не за игри.

Община Бургас въведе часовете по информационни технологии пилотно за 300 деца от 6 детски градини – “Звездица-Зорница”, “Вълшебство” – централна сграда и филиал, “Здравец”, “Слънце” и “Калина-Малина” – кв. “Ветрен”. Поетапно програмата ще обхване всички малчугани на тази възраст.

Стартът бе обезпечен материално със закупуването на общо 7 тъчскрийн интерактивни дъски, 7 мултимедии и 168 таблета. Те са разпределени така: “Звездица-Зорница” – 2 дъски и 30 таблета, “Вълшебство” – централна сграда и филиал – 2 дъски и 60 таблета, “Здравец” – 1 дъска и 30 таблета, “Слънце” – 1 дъска и 25 таблета, “Калина-Малина” – 1 дъска и 23 таблета.

За догодина се предвижда закупуването на още нова техника и ъпгрейдване на образователния софтуер, за да стане още по-интересно в часовете по информационни технологии.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега