Бургас, Спорт

Юноши на футболния „Цървена звезда“ са на подготовка в Бургас

0

Четири формации на сръбския футболен гранд „Цървена звезда“ са на зимна подготовка в Бургас. Това е станало със съдействието на президента на ДФК „Звездичка“ Петър Алексиев, съобщиха от клуба.

В продължение на 10 дни юношите на „Звезда“ ще изиграят серия от контроли със свои връстници. В тях ще участват формации на „Звездичка“, „Берое“, „Нефтохимик“, „Черноморец“ и „Черно море“.

В Бургас е пристигнал и целият щаб на детско-юношеската школа на сръбския клуб. Предстоящите срещи ще се проведат на кампуса „Гнездо на акули“, както и на терени в Бургас и Поморие. Юношите на „Цървена звезда“ идват за първи път тук на подобна подготовка.

Сътрудничеството между „Звездичка“ и сръбския гранд се е зародило преди четири месеца. В края на миналата година представители на тима били тук, за да разгледат базата на бургаския клуб. Те останали доволни от видяното и решили да проведат част от зимната подготовка на отборите от школата именно в Бургас.

Идеята на Петър Алексиев е сътрудничеството да продължи. Очаква се отбори на „Звездичка“ да проведат подготовка и да играят турнири в Белград в бъдеще. Президентът на бургаския клуб планира и провеждането на голям международен турнир тази пролет, който няма аналог в досегашната история на детско-юношеския ни футбол.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега