Бургас, Общество

Укрепиха три от куполите на църквата „Св. св. Кирил и Методий“

0

Продължава укрепването на катедралния храм “Св. св. Кирил и Методий”.  Със специална въглеродна тъкан изцяло са покрити източният и западният купол. Пред завършване е укрепването на северния купол, предстои да започне работа и по южния. Подсилване на конструкцията се прави и на пръстена под главния купол на храма. Там вече е поставен един слой въглеродна тъкан, след което ще се постави втори пласт нишки.
След приключването на работата по куполите ще се премине към укрепване на подпокривните зидове. Въглеродни прътове за подсилване на фасадите са поставени на северната и южната страна на храма. На следващия етап от ремонта ще бъде инжектиран разтвор под налягане в отворите, който са направени за поставяне на укрепващите елементи.
В църквата работи и екип от реставратори, които свалят стенописите, за да може стените да бъдат облепени с подсилваща тъкан. След изграждането на добра основа, стенописите отново ще бъдат поставени на местата си.
При завършването на ремонта църквата “Св. св. Кирил и Методий” ще отговаря на всички конструктивни изисквания за сеизмична устойчивост. Проектът за укрепването на храма е на водещия български специалист в тази област проф. Йордан Милев, който дълги години е практикувал в Япония.

Заснемmnbане


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега