Общество

Учителските заплати ще бъдат вдигнати с 15% от септември

0
Двойно ще се увеличат учителските възнаграждения в следващите 4 години, а първата крачка в тази посока ще бъде направена още през септември, когато заплатите ще се вдигнат с 15%. Това каза новият министър на образованието Красимир Вълчев по време на откриването на курса за млади политически лидери на Институт по политика в Пловдив, цитиран от БГНЕС. 
 
Той очерта някои от важните приоритети в областта на просветата. Основната цел е всички деца да бъдат приобщени и задържани в образователната система. Много е важно да се изработят и финансови стимули за привличане на преподаватели в малките населени места.
 
Идеята е на преподавателите в периферните райони да се предоставят диференцирани възнаграждения, така че да се осигурят мотивирани учители във всяка точка на страната. Допълнителни стимули в тази посока ще може да има през януари 2018 г., стана ясно от думите на Вълчев.
 
Следващата седмица ще бъде обявен и екипът на министъра. Тогава се очаква да има и повече яснота за това на какъв етап е подготовката на Оперативната програма “Наука и образование”. 
 
Източник: Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега