Общество

Учители вече могат да продават съдържание през онлайн платформа

0

Учителите вече могат да продават собствено учебно съдържание през онлайн платформа Daskal.eu. Новата функционалност на сайта ще дава възможност на учениците да купуват статии, видеоуроци и други материали, изготвени от учители, без да се налага да ходят на частни уроци.

“Днес начинът, по който намираме и усвояваме знаения, се променя с бързи темпове. Вече има десетки онлайн и мобилни платформи за обучение. Информацията е навсякъде около нас и често е на един клик разстояние. Учениците нямат проблем с достъпа до нея, но става все по-важно определянето на нейната достоверност, критичното й оценяване и анализ“, коментира Калоян Кирилов, основател на образователния проект. Според него ролята на учителите – хората, притежаващи специфично знание, ще остане изключително важна поради тази причина.

Друга новост в платформата, която работи от една година, е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание. То ще може да бъде както питагоровата теорема на виртуалната дъска по алгебра и геометрия, така и урок по музика с обучение примерно на нотите на Ода на радостта.

“В Daskal.eu вече могат да се създават курсове, учебни материали и друго познавателно съдържание, което учениците и студентите да използват безплатно или срещу заплащане. В добавка ние им предлагаме достъп до виртуалната класна стая за уроци или лекции на живо, както и възможност за дипломиране по десет професии. На практика платформата предлага всичко, което прави един традиционен университет и по един естествен начин тя се превръща във виртуалния университет на България“, добави Калоян Кирилов.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега