Бургас, Общество, Топ новини

Учители, прокурори и полицаи ще се учат да пазят децата в нета

0

Прокурори, полицаи и учители ще се включат в обучение на тема “Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет”, което ще се проведе в Бургас.

Инициативата се организира от Местната комисия за борба с трафика на хора. Събитието ще се състои на 21 февруари от 9:00 до 16:00 часа в зала “Георги Баев” на Културен център “Морско казино”.

Обучението е предназначено за професионалисти, работещи в полиция, прокуратура и средни училища. Целта е запознаване с актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет. Ще бъдат разгледани формите и методите на експлоатацията на деца през глобалната мрежа, онлайн сексуалното изнудване и принуда, както и интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция.

За лектор е поканен Любомир Тулев – експерт “Кибер сигурност” към АМАТАС ЕАД.

В рамките на инициативата ще бъдат обучени 30 професионалисти, работещи в полиция, Районна прокуратура, учители по информационни технологии и педагогически съветници от средни училища в градовете Бургас, Камено и Средец.

Актуалните тенденции в извършването на престъплението “трафик на хора” включват използването на социалните мрежи, сайтовете за запознанства и др. за въвличане, контрол и експлоатация на жертвите, в частност непълнолетните лица.

Децата и непълнолетните са особено уязвима група за попадане в ситуация на трафик на хора чрез Интернет поради достъпността на мрежата, анонимността на лицата в нея, както и заради особеностите на тийнейджърската възраст, предразполагаща към неограничено търсене и осъществяване на контакти и попадане в ситуации на риск.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега