Бургас, Общество, Топ новини

Училище за бременни и родители подкрепи кампанията “Аз и Ти ЗаЕдно”

0

Най-посещаваното училище за бременни и родители в Бургас – “Мама знае най-добре” се включи в кампанията “Аз и Ти ЗаЕдно” – за повече детски усмивки в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Специалното издание на училището е посветено на темата Инвитро, а гостлектори ще бъдат д-р Антонио Душепеев – началник на родилно отделение в УМБАЛ Бургас и завеждащ звеното по асистирана репродукция и Ани Михайлова – психолог и част от екипа на Фондация „Искам бебе“. Събитието ще се проведе на 8 април в Бистро Рома с начален час 11:00 часа. Всички желаещи да присъстват трябва да се запишат предварително на e-mail: mamaznae@adaptive.bg или на телефони – 0894406234/ 0883100044.

Освен, че ще могат да се срещнат лично с организаторите на дарителската кампания, двойките ще имат възможността да участват и в томбола за специална награда, осигурена от екипа на Звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ Бургас.

Кампанията “Аз и Ти ЗаЕдно” стартира през септември минала година и има за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми на територията на Област Бургас. Основни партньори на инициативата са  Фондация “Искам бебе” и Триа Сити Център. В момента тече етапът по набиране на средства, който се очаква да приключи на 1 юни тази година. След това организаторите ще набират кандидатури на семейства, имащи нужда от помощ по пътя си до мечтаната рожба, в продължение на почти месец.

Средствата събрани през 9 месеца на инициативата ще бъдат разпределени за инвитро процедури под формата на ваучери от по 5000 лв. Броят на печелившите ще бъде обявен в края на кампанията, когато станат ясни резултатите.

Двойките, които са кандидатствали за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на „Искам бебе“ и представител на Триа Сити Център.

Официалното кандидатстване ще стартира от 1 юни и ще продължи до 1 юли. Семействата ще могат да изпращат своите кандидатури на посочения адрес: azitizaedno@tria.bg

Тук може да видите критериите за кандидатстване.

Двойките имат право сами да изберат лечебното заведение, в което да бъдат извършени процедурите, в срок от 6 месеца от момента, в който бъдат изтеглени.

“Аз и Ти ЗаЕдно” се осъществява с подкрепата на МБАЛ Бургас и в частност звеното по асистирана репродукция.

* Кампанията може да бъде подкрепена и чрез индивидуални дарения в Societe Generale Expressbank:

IBAN: BG34TTBB94001527485158 BIC: TTBBBG22

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега