Бургас, Общество, Топ новини

Училища и детски градини в Бургас отново ще предлагат летни занимални

0
И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите 4-та възрастова група на детските градини и бъдещи първокласници възможност да посещават лятна занималня. По желание на родителите, в периода от 1 юни до 31 август детето може да продължи да посещава своята детска градина.
 

Тази практика е в помощ на родителите, които нямат възможност да осигурят необходимите грижи за детето си в домашни условия, докато ходят на работа.
През целия месец юни във всяко училище за децата от първи до четвърти клас ще се организират занимания по интереси. Информация за тях училищата ще публикуват на своите интернет страници.
През месец юли за първи път от тази година в много бургаски училища ще бъдат организирани целодневни и полудневни занимални. Записването за тях ще се осъществява в посещаваното от детето учебно заведение. В районите, в които училищата не планират провеждане на подобни занимания, те ще се организират от Община Бургас чрез ЦПЛР. В този случай записването ще се извършва в ЦПЛР, като подробна информация ще може да получите и на телефон 056/ 843 643.
Целодневните занимания ще се провеждат от 08:00 до 18:00 часа, а в програмата им ще има часове по английски език, краезнание, изобразително изкуство, разиграването на театрални постановки и лечебна физкултура.
През месец юли целодневни и полудневни занимални ще провеждат следните училища: НБУ “Михаил Лъкатник”; ОУ “П. Р. Славейков”; ОУ “Свети княз Борис I”; ОУ “Антон Страшимиров”; ОУ “Елин Пелин”; Обединено училище “Васил Левски” – „Горно Езерово“; ОУ ” Христо Ботев” – кв. „Победа“; СУ “Христо Ботев” – кв. „Черно море“; Основно училище “Христо Ботев” – с. Маринка Обединено училище “Св. Климент Охридски” – с. Равнец; Средно училище “Епископ Константин Преславски”; СУ “Константин Петканов”; СУ “Св. св. Кирил и Методий”; ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията”.
Децата, в чиито училища няма да се провеждат летни занимални, ще имат възможност да посещават организираните от Община Бургас занятия. За тях са определени няколко училища в различните райони на града. В комплекс „Славейков“ занимални ще има в училище СУ „Димчо Дебелянов“, в комплекс „Изгрев“ – ОУ „Климент Охридски“, в комплекс „Меден рудник“ – ОУ „Найден Геров“, Централна градска част – във филиала на ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега