Бургас, Общество, Топ новини

Ученици, родители и учители преобразиха част от парк в Бургас

0

Община Бургас с удоволствие партнира на инициативата на учителката по природни науки Жечка Русинова с нейния пети „В“ клас от СУ “Константин Петканов” в „Меден рудник“, наречена „Осиновяване на късче земя“.  

„Поздравявам Вас, децата, родителите и ръководството на училището за прекрасната идея! Преобразили сте по много интересен начин част от парк „Минерални бани“. Направили сте мястото още по-приятно за посещаване. Благодаря на всички вас, че давате пример за отношение с любов към околната среда на Бургас!“, каза кметът Димитър Николов.

Педагогът Жечка Русинова е адаптирала към нашата действителност един пример от САЩ, където има традиция за „осиновяване“ на части от паркови територии, за чието опазване се грижат осиновителите.

По идеята са увлечени вече не само пети „В“, а и други класове от училището. Първоначално осиновителите от СУ „Константин Петканов“ засадиха две борчета в отреденото им място в парк „Минерални бани“, поставиха и къщички за птици.

Тази седмица те добавиха учебна дъска и ученически скамейки. За тяхното изработване са помогнали и активни родители. Всичко е от екоматериали. Така децата от различни класове на училището вече провеждат там открити уроци сред природата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега