Бургас, Култура

Ученици и пенсионери мерят знанията си за Черно море

0

По повод Международния ден на Черно море – 31 октомври, Природонаучният музей към РИМ Бургас организира състезание-викторина – малки срещу големи на тема “Какво знаем и не знаем за Черно море?”. Ще участват отбори от няколко бургаски училища и отбор на Пенсионерски клуб “Чайка” – Бургас. Ученици и пенсионери ще покажат знания по теми, свързани с Черно море и неговите обитатели.

Празникът ще се проведе на 30.10.2014 г. от 10:30 ч. в зала “Георги Баев” на Културен център “Морско казино”, като ще започне с прожекция на краткия филм “Тайнственият свят на делфините”.

Състезанието се организира и като част от дейностите от Плана за действие “Активен живот на възрастните хора” 2015 – 2017, разработен по проект “Сребърен град” и изпълняван от Община Бургас. Наградите за участниците са осигурени от Община Бургас и Регионален исторически музей – Бургас.

Черно море е едно от най-забележителните изолирани морета в света. То се намира на границата на два континента – Европа и Азия. По бреговете му са разположени шест държави: България, Румъния, Украйна, Русия, Грузия и Турция. По крайбрежието му живеят над 16 милиона души. За всички тези хора морето е част от дома им, а никой не желае да гледа как той бива замърсяван, как брегът от дюни и плажове се превръща в бетонна джунгла и как се унищожават природните дадености.

Затова на 31.10.1996 г. правителствата на Черноморските държави подписват Стратегическия план за действие за възстановяване и защита на Черно море. Този ден е обявен за Международен ден на Черно море.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега