LifeStyle

Учени: Алкохолът в малки дози е полезен за здравето

0

Алкохолът има противоречива репутация. Според някои изследвания той е изключително вреден, но учени твърдят, че в малки количества той намалява риска от деменция. Ценителите на спиртните напитки смятат, че малко количество концентрат всъщност е много полезно за здравето и особено за сърдечно-съдови заболявания и много видове рак, съобщават от foodpanda. 

Експертите заключват, че алкохолът изглежда вреден в големи количества, но потенциално полезен при малки дози.

Изследователите проследяват CSF(течността в гръбначния мозък). Те установяват, че веднага след еднократна ниска доза алкохол, потокът на CSF се увеличива с 40%. Средните и високите дози, напротив, намаляват потока на CSF с около 30%. Намаляването може да се появи, защото по-високите нива на алкохол временно понижават количеството кръв, което сърцето изпомпва, а притокът на кръв помага за задвижването на CSF.

Тези мозъчни процеси могат да обяснят защо алкохолът в малки количества предпазва от деменция и подобрява самоцелването на мозъка.

Също така малкото количество алкохол, съчетано с вкусна храна, повишават нивата на серотонина, което ни кара да се чувстваме щастливи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега