LifeStyle, Бизнес

Uber ще предлага и превози с хеликоптер

0

Uber ще започне да предлага на клиентите си опция да използват хеликоптер за транспорт до по-отдалечени дестинации. Пилотният проект трябва да тръгне още тази седмица по време на филмовия фестивал “Сънданс” в Юта, съобщава в. The Wall Street Journal.

Компанията ще си партнира с Airbus, която ще осигурява хеликоптерите, заяви главният изпълнителен директор на авиопроизводителя Том Ендърс.  “Това е пилотен проект, ще видим накъде ще тръгне, но е много вълнуващо”, коментира Ендърс.

Хеликоптерите ще се пилотират от пилоти на компанията Air Resources. При заявка на пътуване по въздуха, клиентите първо ще бъдат взимани с кола на Uber и отвеждани до хеликоптера. Сред основните потенциални клиенти на услугата са висши служители на петролни и газови компании и големи бизнесмени, които често пътуват на по-дълги разстояния.

Uber не коментира темата и не е ясно какви ще са цените на новото предложение. През 2013 г. компанията извърши кратък тест на подобна услуга, като тогава цените варираха между няколко стотин и няколко хиляди долара.

източник: Дневник


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега