Бизнес

Twitter спира да брои символите в имената на потребители

0

През 2016 Twitter промени алгоритъма си и спря да отнема символи при качването на снимки. Сега социалната мрежа потвърди, че спира да брои символите в имената на потребителите при споменаването им в публикации. По този начин съобщенията ще съдържат повече информация, запазвайки дължината си от 140 символа. Новата функционалност ще стане достъпна както в уеб версията, така и в приложенията за iOS и Android.

Социалната мрежа бе създадена с идеята да служи като публична медия за кратки текстови съобщения. В света на мобилните комуникации SMS съобщенията са ограничени до 160 символа. Именно затова Twitter реши да ограничи платформата си до 140 символа, позволявайки показването на потребителското име отделно от публикацията. Въпреки това до момента имената на потребителите отнемаха от оставащия брой символи.

Социалната мрежа е изправена пред трудната задача да опрости платформата си, за да я направи по-атрактивна за масовата публика, без обаче да отчужди верните си потребители.

Въпреки че се е наложила сред звезди и политици, мрежата не успява да разшири аудиторията си, която от месеци стои на ниво от малко над 300 милиона регистрирани потребители.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега