Бургас, Топ новини

“Тутурутка”: В Бургас винаги сме посрещани с много топлина и любов

0

Преди дни ветераните от „Тутурутка“ изнесоха близо двучасов концерт в Летния театър на Бургас. Той бе част от настоящето им турне „Няма здрасти“, което ще обиколи още няколко български града през септември.

Почти цялата програма на тазгодишното шоу, които ще видят техните фенове, е изцяло нова и не се базира на стари скечове. Въпреки това са включени и някои от емблематичните видеа през годините на „Тутурутка“. Това заяви пред VoxBurgas.com Иван Чешмеджиев, основател на 26-годишната комедийна формация.

“Интересно в случая е, че този път спектакълът ни е доста интерактивен. Разчитаме на видеоекранът, който е зад нас на сцената. Дори централният ни скеч е така построен – той прелива от видео в живо изпълнение. На хората това им харесва, защото това е ново и ние го правим за пръв път в България. Тазгодишното турне „Няма здрасти“ е върхът на нашата дейност, защото е направено абсолютно професионално във всяко едно звено на програмата“, каза още актьорът.

Той допълва, че турнето им тази година носи името „Няма здрасти“, както се казва една от най-новите им песни и по думи на Иван изключително добре кореспондира с времето в което живеем. „То става все по-безпардонно и няма много време за „здрасти“, добавя Чешмеджиев.

Кое онова вече повече от четвърт век мотивира „Тутурутка“ да продължават да творят? И коя е формулата, за да бъдат успешни толкова много време?

„Мотивира ни любовта към работата ни и вътрешното ни усещане, че това е онова, което ние трябва да правим. Нашата формула, за да сме успешни вече 26 години е, неуморен труд, желязна дисциплина, изключително хладнокръвие зад финалния продукт, който хората виждат на сцената, склонност за компромиси, тъй като сме голяма група и най-важното любов. Уникалното при нас е талантът, с който сме се родили и затова нещата се получават.

Когато създават „Тутурука“ през 1994 година нейните основатели изобщо не са си представяли какво ще стане с групата в далечно бъдеще. Но пък много искали да бъдат успешни и както се вижда – съумели са да постигнат тяхното голямо желание.

„Ние сме вече едно доста зряло семейство. Имаме честта и радостта да бъдем едни от известните хора в България, които изграждат някаква култура. Ние няма да спрем. Докато дишаме се надяваме, докато можем – ще го правим. Предимството ни е, че не сме професионални спортисти, а професионални артисти, за да приключим рано нашата кариера. Единственото ни желание е да ставаме все по-добри, като зрелите вина, и да можем да радваме публиката, дотогава, докогато си струва. Бъдете сигурни, че ние сме по-различни от някои наши колеги и ако в някой момент, усетим, че повече не сме нужни, ще се пенсионираме с усмивка на уста. Но дотогава – на терена хората да очакват Шампионска лига“, гарантира Чешмеджиев.

Иван признава, че заради пандемията от коронавирус и последвалите противоепидемични мерки, това се е отразило финансово на всеки един от членовете на формацията, тъй като актьорският бранш е един от най-потърпевшите в това отношение. Но въпреки това формацията не е спирала да работи през тази година и половина, в която COVID-19 стана част от нашето ежедневие.

За сметка на това вирусът е отдръпнал много от публиката, споделя своите наблюдения Иван Чешмеджиев. По негови думи дори и мерките да бъдат отпуснати хората избягвали да ходят по техните участия, заради опасността да не се заразят.

Въпреки това зрителски интерес към концертите на „Тутурутка“ не липсва и доказателство за това са стотиците техните фенове, които присъстваха в Бургас студения септемврийски ден и накрая изпратиха на крака и с овации актьорите.

В морския град те са изнасяли 5 концерта по време на свои турнета, които през годините са организирали. Множество са “неофициалните” им представления в Бургас по барове и клубове в миналото. 

„Тук винаги сме били посрещани много топло и с любов. Огромни благодарности към бургаската публика и чувството им за хумор. Изказваме благодарности и към кмета Димитър Николов, който не пропуска винаги да ни остави един прекрасен букет на нашите представления“, казва още Иван.

За финал, правейки равносметка до момента, той разкрива, че „Тутурутка“ им е взела много, но пък им е дала още повече.

„Всяко едно нещо в професионален път се заплаща. Но при всички положения си струва. Лично за мен ми даде доста повече, отколкото ми взе. Взе ми онзи момент, да създадем по-рано семейство, да имаш сигурност и да постигаш нещата в живота, които обикновено масата постига. Но пък ни даде огромна житейска мъдрост, защото всеки един човек, който сме срещнали през живота си, а те са хиляди, ни е обогатил по някакъв начин. Едно от най-ценните неща, които хората на шоубизнеса получават при тези общувания, е мъдростта“, завършва Иван Чешмеджиев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега