Бургас, Общество, Топ новини

Турска делегация гостува в Приморско

0
Турска делегация е посетила община Приморско. Това съобщи кметът на общината Димитър Германов.
Ето какво още написа той на своя профил в социалната мрежа по повод визитата на турците:
В последните години полагаме все повече усилия да превърнем община Приморско в туристическа дестинация, разпознаваема със своето богато културно-историческо наследство.

Като част от нашата последователна работа в тази посока, община Приморско си партнира с турската община Езине. Бяхме домакин на форум, посветен развитието на културно-историческия туризъм. Събитието е част от проект „Нашето историческо наследство“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG IPA България – Турция 2014 – 2020 г.
Основна част от реализирането на проекта на територията на община Приморско е реконструкцията и консервацията на къща- паметник на културата в село Ново Паничарево. Тя ще представлява туристически посетителски център, в който всеки гост ще има възможността да се запознае с местната култура, бит и традиции. Съобразно изискванията на финансиращата програма за „Огледалност“ на проектите, на територията на Визе, Република Турция ще бъде реновирана сграда, която също е паметник на културата.
Гост на събитието бе Елиф Тунчер – Каймакам на Каймакамство Визе. Госпожа Тунчер представи пред участниците във форума презентация на тема „Исторически и природни туристически обекти на територията на Визе“. Във форума взеха участие и представители на общините Царево и Камено, кметовете на населени места в община Приморско, Туристическа Камара Приморско, Исторически музей Приморско и неправителствени организации.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега