Бургас, Общество, Топ новини

Турнир по текбол помага на малкия Криси от Бургас

0

През уикенда спортен клуб DBSV – Бургас, в партньотство с Decathlon и Община Бургас, организира благотворителен турнир по текбол в подкрепа на Криси.

„5-годишният Криси живее в различен свят от нашия. Причината е увита пъпна връв, която го оставя за кратко време без кислород. Физически Криси прилича на своите връстници, но, за съжаление, менталното му развитие е много изостанало, което не му позволява да общува с останалите хора, както и да има нормален живот! Единственият шанс за него е вливане на стволови клетки в Турция! Необходимата сума за две процедури е 40 000 лв. Всяка помощ, всяко споделяне е шанс за Криси да се “върне” в нашия свят!“, споделят организаторите, които са се свързали със семейството на момчето и са решени да обединят жители и гости на града в подкрепа на каузата.

Записванията за турнира се осъществяват на телефон 0877482084 – Добрин Перев, и на e-mail: dobrin_perev@abv.bg.

Таксата за участие е 15 лв., а средствата отиват изцяло в подкрепа на каузата. Турнирът ще се състои в две схеми – сингъл и двойки. Местата за сингъл са 24, а тези  за двойки 16. Турнирът ще се проведе при следния ред:

Събота

Групова фаза сингъл и двойки (8:00-12:00 (12:30))

Неделя 

– Елиминационна фаза (8:00-12:00 (12:30))

– Полуфинали/ финали и награждаване + демонстративни срещи от състезатели на професионални отбори по текбол от цяла България. (17:00 – 20:00 (20:30))

*** Текбол е един от най-новите спортове, базирани на футбола. Той е перфектно допълнение към тренировъчните методи и на професионалните футболисти, и на аматьорите, като развива техните технически способности, концентрация и издръжливост. Именно такава е била и целта на спорта, който впоследствие се развива до самостоятелен и дори има световно първенство по него. Текбол е един вид комбинация между тенис на маса и футбол, с разликата, че масата тук е с малко по-особена форма – тя е с форма на дъга.

Съвсем отскоро в морския град вече има и клуб по текбол – DBSV – Бургас. Момчетата от клуба споделят, че има сериозен интерес към новия спорт и тепърва предстоят още интересни събития.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега