Бургас, Общество

Туристическата борса „Вашата ваканция“ ще се проведе във „Флората“ на 20 и 21 април

0

На 20 и 21 април в Експозиционен център “Флора” ще се проведе 15-то издание на  туристическа борса “Вашата ваканция”. Акцентът на изложението тази година е ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма.  Новите туристически обекти и маршрути ще бъдат представени в Бургас както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната. Своите маршрути за учебни екскурзии и зелени училища могат да направят и учебните заведения.

Участниците в изложението ще представят възможности за масов, селски, екологичен, планински, приключенски и културно-познавателен туризъм.

Съпътстващата програма на Туристическа борса “Вашата ваканция” в Бургас ще следва основната идея – промотиране на възможностите за туризъм в България. Акцент ще бъде поставен върху туристическите обекти в община Бургас. Презентации ще направят още общините Стара Загора, Ловеч и Приморско.

Кръгла маса на тема “Кадрите в туризма като фактор за качествени туристически услуги и продукти” ще се проведе на 20 април. Ще бъдат обсъдени важни въпроси, отнасящи се до учебните заведения и бизнеса, както и ролята на местната и държавна власт. Дискусията се организира от Областна администрация – Бургас.

Туристическа борса “Вашата ваканция” се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас. Медийни партньори са вестник “Черноморски фар”, вестник “Фактор” и сайтовете faragency, zonaBurgas.bg, gramofona.com, chernomorie-bg.com. Партньор на “Вашата ваканция” са фирми “Хляб и хлебни изделия” – Бургас, винарна “Four friends”, сладкарска верига “Роза”. Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” град Бургас ще е основен музикален партньор в туристическата борса и ще представи изпълнения на своите солисти и камерен оркестър.

 

СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА

20 април /четвъртък/

11:00-11:30 ч.: Тържествено откриване на Петнадесета туристическа борса “Вашата ваканция 2017” – гр. Бургас

Експозиционен център “Флора”

11:30-11:45 ч.: Представяне на Камерен оркестър при Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров” – град Бургас с диригент Петя Тончева

Експозиционен център “Флора”

12:00-13:00 ч.: Презентация на Община Стара Загора

Стара Загора отбелязва 140 години от паметната битка за защитата на града през Руско-турската освободителна война –  19/31.07.1877 г. (представяне на събитията посветени на честването)

Зала за презентации в Експозиционен център “Флора”

13:00-14:30 ч.: Кръгла маса на тема “Кадрите в туризма като фактор за качествени туристически услуги и продукти” – организатор Областна администрация – Бургас

Зала за презентации в Експозиционен център “Флора”

15:00-16:00 ч.: “Роля на общините в развитието на туризма” – презентации и дискусия:

– Община Ловеч;

– Община Приморско;

– “Открий Странджа – пеша, на колело или по вода” – презентация на СНЦ “Зелена Странджа”.

Зала за презентации в Експозиционен център “Флора”

21 април /петък/

10:00-11:00 ч.: Презентация на Община Бургас

Зала за презентации в Експозиционен център “Флора”

17:00-18:00 ч.: Закриване на Петнадесета Туристическа борса Вашата ваканция – 2017″ гр. Бургас

Експозиционен център “Флора”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега