Общество

Тръмп ще предложи вдигане на възрастта за притежаване на оръжие в САЩ

0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи на училищния персонал да бъде въоръжен и ще повиши минималната възраст за притежание на оръжие до 21 години. Това бе съобщено от говорителя на Белия дом Радж Шах в интервю за телевизия ABC. Той добави, че официалното предложение ще бъде публикувано по-късно днес.

„Тръмп вероятно ще подкрепи двупартийния законопроект, който сенаторът републиканец Джон Корнин и сенаторът демократ Крис Мърфи представиха в опит да подобрят федералното спазване на криминалните закони“, каза Радж Шах.

Масовото убийство в Паркленд, Флорида миналия месец поднови дебата в САЩ относно контрола над оръжията. Студентите, оцелели от стрелбата, се мобилизираха, за да призоват за по-строги закони за контрол над оръжията. При стрелбата в гимназия Marjory Stoneman Douglas загинаха 17 души, а идентифицираният извършител е бивш ученик на гимназията.

По време на президентската си кампания Тръмп подкрепяше правото на гражданите да притежават оръжие. Сега, след картината на множеството убити ученици, Тръмп прави противоречиви изявления. Понякога той говори за промяна на досегашната политика, а друг път – поддържа първоначалната си позиция.

Говорителят на Белия дом не каза дали предложението на Тръмп за повишаване на минималната възраст за закупуване на определени оръжия би било чрез промяна на федералното законодателство или ще насърчи отделните щатове да го приемат. Много републикански законодатели твърдят, че решението трябва да остане в ръцете на отделните щатове.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега