Uncategorized

Тръмп потулил тревожен доклад за климатичните промени

0

Средните температури в САЩ са се повишили бързо и драстично през последните десетилетия, най-топлите от 150 години – това е записано в предварителе

н доклад на федералното правителство,  публикуван от „Ню Йорк Таймс“.

„Американците вече усещат ефекта от климатичните промени“, подчертава докладът, подготвен от 13 агенции, но неоповестен публично от администрацията на Доналд Тръмп.

Документът влиза в пряко противоречие с твърденията на Тръмп и неговия кабинет, че човешкият принос за климатичните промени не е доказан и възможностите за прогноза са ограничени, отбелязва нюйоркското издание.

Проектодокладът е част от националната оценка за климата в САЩ, която се прави на всеки 4 години. Подписан е от националната академия на науките.

САЩ потвърдиха в петък миналата седмица пред ООН намерението да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата. Вашингтон все пак ще продължи да участва в международните преговори за климата, уточни Държавният департамент.

Както обеща по време на кампанията за президентските избори, Доналд Тръмп обяви на 1 юни, че САЩ излизат от споразумението за климата, подписано през декември 2015 г. от 195 страни.

Той нарече споразумението вредно за американската икономика, но не изключи да се присъедини отново към него след нови преговори с по-изгодни за САЩ условия.

Подписаният в края на 2015 г. документ предвижда намаляване на емисиите парникови газове, така че глобалното затопляне да не прехвърли границата от 2 градуса.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега