Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Кристиян Трифонов: Възраждането на СДС е възможно само след вътрешно обединение

1

Новоизбраният лидер на МСДС-Бургас Кристиян Трифонов разказа пред VoxBurgas, че очаква партията да изгради изцяло ново лице, което да е подчинено на ясна визия за бъдещето, на реформаторски политики и начините за тяхното реализиране, а не на вътрешно-партийно задкулисие.

“Дошъл е моментът да дадем отговори на въпросите къде сме в момента, къде искаме да се позиционираме, какво предлагаме и как ще го реализираме. Вярвам, че възраждането на СДС е възможно, но само след вътрешно-партийно обединение и скъсване със задкулисието и сценариите. Имаме повече причини да сме заедно, отколкото да сме разделени, но е ясно, че има хора на които не им пука истински за СДС и не искат партията да е в кондиция.”, категоричен е младежкият лидер.

Трифонов сподели, че заедно с младежи от страната са изработили не малко политики, които да са приоритетни за партията.

„Само няколко примера за това са искането за тотална реформа на образователната система, която да постави учителя и неговата роля във възпитанието на детето на първо място, безалтернативното развитие на дуалното обучение, модернизация на професионалното образование с оглед свързването му с нуждите на пазара на труда, реалното въвеждане на гражданско образование и други. В икономическата сфера са абсолютно необходими данъчни облекчения за младите предприемачи, които стартират собствен бизнес, осъвременяването на трудовото законодателство с оглед спецификата на малките и средните предприятия, намаляването на ДДС до 18%. Все теми, които ние няма да спрем да налагаме в дневния ред както на партията, така и в обществото.”, сподели новият лидер на МСДС-Бургас.


1 Коментар

  1. Красимир Коларов септември 5, 2018 at 21:36 -  Отговор

    От създаването си СДС не може да се освободи от сценариите и задкулисието, особено при избори на ръководства и листи. Скорошните скандали В НС на Партията показват, че нищо старо не е забравено. Истинският провал на СДС е в отказът преди години от отваряне на досиетата и последваща лустрация. Партгията не направи нито една стъпка в посока на справедливото правораздаване и равния старт за всички. Конституцията, приета и с гласовете на СДС, бетонира червената олигархия и направи невъзможно разгромяването на ченгеджийската пасмина, а това лиши хората от надеждата, че нещо може да се промени. Лидерските битки съпровождащи цялото съществуване на СДС, като отвратиха голяма част от сините привърженици, разбиха на малки, несъбираеми късчета демократичното политическо пространство. Това са достатъчно тежки грехове за да очакваме някакво самотно възраждане на СДС като партия. Нова десница е възможна само при ясна демократична програма, целяща да възстанови справедливостта в обществото. Липсата на възмездие за крадците от заменките на земи, тези от обществените поръчки, за престъпниците в системата за правораздаване и тези облечени във власт, води до провал на каквато и да е политика – образователна, здравна, социална защото вече никой не вярва, че правилата могат да важат за всички. Политиката наистина, в очите на хората, е занятие за мръсници. И всички съществуващи партии изглеждат като част от тази мръсотия и правят всичко възможно да затвърдят това усещане. Дано свестните момчета, като самия Кристиян, като предшественика му Дончо, успеят да променят всичко това. Нека не ги правим жертва на статуквото.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега