Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Кристиян Трифонов: Хората, освободени от страха, ще гласуват масово на нови избори

0

Днес партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” обяви, че ще върне мандата за съставяне на правителство. Очакванията на политолозите са, че отиваме към предсрочни парламентарни избори. 

VoxBurgas се свърза с един от младите симпатизанти на “Има такъв народ”, за да разбере какво е виждането на младите хора в партията на Слави Трифонов относно политическите процеси в последните седмици. Кристиян Трифонов се занимава с младежка политика от почти 10 години. По образование е журналист.

Г-н Трифонов, днес лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че ще приемете мандата, но веднага ще го върнете. Какви са вашите очаквания оттук-нататък?

Очевидно вървим към служебно правителство и нови избори. Веднъж, хората, освободени от страха, наречен “ГЕРБ”, ще гласуват масово и по съвест.

Какво мислите, че ще е различното на тези избори от тези, които бяха на 4-ти април?

Важно е изборите да бъдат организирани по нови правила, от служебно правителство, а не от ГЕРБ. Още по-важно е да се даде възможност на сънародниците ни в чужбина, да гласуват по-лесно, в сравнение с последните избори. Видяхме какво желание за гласуване имаше у хората, видяхме опашките. Видяхме и куриозите със затварянето на секции, въпреки че огромна част от хората не са успели да гласуват. Изборите трябва да бъдат преди всичко направени по честен начин.

А какво мислите за обвиненията, че партията се е отметнала от предизборните си обещания?

“Има такъв народ” не са се отказали от идеята за мажоритарен вот, но трябва да се въведе и дистанционно и електронно гласуване.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега