Бургас, Общество, Топ новини

Трагедия: 18-годишен загина на водна пързалка в Приморско

0

18-годишно момче загина при спускане от водна пързалка в аквапарка в Приморско. Друг младеж е бил приет също в УМБАЛ-Бургас с наранявания, но е излязъл от реанимация.

Загиналият е бил застигнат на пързалката от втория пострадал, който го е повлякъл.

„Знаем, че са се сблъскали глава в глава с негов приятел. Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. След това човекът е казал, че момчето се е пуснало само. Тук ни обясниха, че нашият син е паднал от 2 метра височина, но това не е така. Децата казват, че не е падал. Спасителят, който е бил там го е изнесъл и може той да го е увредил”, разказаха родителите на починалото момче пред Нова телевизия.

„Младежите бяха на почивка. След инцидента никой не ни се обади. Държахме връзка само с приятелите му. Дори от болницата никой не ни потърси. Опитахме се да се свържем с болничното заведение по телефона, посочен в интернет, но никой не отговори”, добавиха още те.

18-годишният тийнейджър се е ударил в друго момче, докато се спуска по пързалка тип „цунами”, която е една от най-екстремните. Предполага се, че причина за трагедията е недостатъчното изчакване между спусканията на младежите. Заради водната струя, вътре в улея, двамата се сблъскват и единият бива сериозно наранен.

Двете момчета веднага са транспортирани в Университетската болница в Бургас. Там, въпреки усилията на лекарите едното от момчетата умира, вследствие на получените наранявания. На другото е оказана медицинска помощ и след като е подписало декларация за доброволно напускане на лечебното заведение е освободено.

Проверка на медиите показа, че след инцидента Аквапаркът е продължил да работи, въпреки информацията от Полицията, че е затворен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега