Бургас, Топ новини

Тялото на брокерката Теодора стояло три месеца в бидон с киселина

0

Тялото на зверски убитата брокерка Теодора Бахлова от Бургас е стояло три месеца в бидон, пълен с киселина. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и полицията в морския град, на който бяха изнесени още данни около случая. Задържан за престъплението е Станимир Рагевски, който е подсъдим и за разчленяването на Юмер Мехмед, чиито останки бяха намерени този месец в чували до езерото Вая.

Бахлова изчезна на 29 октомври миналата година. Според директора на ОДМВР-Бургас старши-комисар Калоян Калоянов убийството е извършено в същия ден. То е станало в жилище в Бургас, което не е собственост на Станимир Рагевски, но той е имал достъп до него. Жертвата е била застреляна, а след това тялото й е било нарязано и сложено в бидон с киселина. В последствие бидонът бива преместен в търговски обект.

След известно време Рагевски решава да зарови тленните останки в гроб на бургаските гробища, който не бил посещаван дълго време от хора. Тялото е било разпознато като това на брокерката Бахлова след като експертите много трудно са успели да извлекат ДНК материал.

“Това е един много голям пъзел с много малки частици по него. До момента успяваме с успех да наредим пъзела”, заявиха старши-комисар Калоян Калоянов.

Все още се изясняват мотивите за жестокото убийство. Към него има и привлечен свидетел, но от прокуратурата не пожелаха да разкрият кой е той. 

За това престъпление извършителят Рагевски може да получи ефективна присъда от 10 до 20 години затвор. От прокуратурата поясниха, че обвинението може да претърпи промяна в хода на разследването и наказанието на 57-годишния бургазлия да стане по-тежко. 

Това не е първата криминална проява на Станимир Рагевски. През 1999 година бизнесменът е осъден за кражба в особено големи размери. Случаят е станал във военното поделение в село Равнец. За това деяние той е лежал 5 години в затвора. Към настоящия момент Рагевски е подсъдим и по друго престъпление – за вещно укривателство.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега