Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Тошко Иванов: Политическата чистоплътност не ни позволява да сме с БСП (ВИДЕО)

1

Представителят на Реформаторския блок в Бургас Тошко Иванов заяви пред камерата на VoxBurgas, че политическата чистоплътност не позволява на формацията да бъде в коалиция с БСП. Думите му дойдоха след като през изминалата седмица се проведе среща между политически формации, които ще издигат обща кандидатура за кмет срещу Димитър Николов.

“Получих телефонно обаждане от г-н Ангел Божидаров (председател на НФСБ, бел. ред.), който ни покани на тази среща. Аз попитах какъв ще е форматът. Той ми отговори, че там са поканени БСП и аз му казах, че поканата изглежда несериозна, смешна и недопустима. Направих усилие да уведомя колегите от Реформаторския блок и всички реагираха като мен. Ние в един формат с БСП никога няма да си позволим да участваме! Има политическа чистоплътност.”, категоричен бе областният секретар на СДС-Бургас.

По думите му в момента областното ръководство РБ-Бургас е концентрирано да прави срещи по общините, да инициира срещи на местните ръководства, да създадат възможност да бъдат издигнати кандидати за общински съветници и кметове.

Според реформаторите в Бургас най-лесно ще се постигне съгласие за подредбата на листата и кандидата за кмет, затова областният център е оставен за накрая.

“Имаме строен график, обикаляме всички общини и създаваме организация за бъдещите избори”, допълни Тошко Иванов.

За разлика от предходни избори, по думите на Иванов, този път кандидатите ще са ясно отрано, а не в последния момент. Причината била работата в синхрон на местните организации от блока.

Като представител на областното ръководство на Реформаторския блок той обясни, че все още не са водени разговори за кандидат-кмет в Бургас. На въпрос дали биха подкрепили отново Димитър Николов той каза следното:

“Ако ви върна в годините назад, когато не съществуваше партия ГЕРБ, проведохме разговори с всички хора вдясно. Тогава стигнахме за идеята да издигнем кандидатурата на г-н Николов за кандидат-кмет. Впоследствие той бе кандидат на ГЕРБ, но това не ни попречи, защото ние го чувстваме, че той е един от нас. Неговият политически път е тръгнал от СДС-Бургас.”, припомни Иванов.

Гледайте цялото интервю във видеото тук:


1 Коментар

  1. Киро Проданов май 18, 2015 at 20:36 -  Отговор

    Много правилна позиция! С БСП само, ако подкрепят реформаторски предложения и законопроекти!

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега