Бургас, Култура

Топ джазмен от Ню Йорк с концерт на „Джаз в Бургас“ 3

0

В рамките на пет дни Бургас ще заживее в ритъма на джаза. Първата порция хубава музика ще дойде на 8, 9, 10 юли, когато на сцената на Експозиционен център “Флора” ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени.

Откриването на джаз фестивала ще бъде впечатляващо. Първият състав, който ще се качи в 20.30 часа на сцената е “Крейг Бейли квартет”. Американецът Крейг Бейли е един от най-ангажираните джаз музиканти в Ню Йорк и заема мястото на водещ алт саксофон и флейта в Ray Charles Orchestra. Останалите членове на квартета са Костас Магинас – китара /Гърция/, Борис Таслев – контрабас, Димитър Семов – ударни и Петър Салчев – гост-вокал.

Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладее триото на световноизвестния български пианист Събин Тодоров. В завладяващия музикален състав влизат още Веселин Веселинов – Еко /контрабас/ и Димитър Семов /ударни/.

Продължението на вълнуващото музикално изживяване “Джаз в Бургас” е на 3 и 4 август.

Продажбата на билети стартира от 13 юни /понеделник/ на касите на Експо център “Флора”, НХК, Държавна опера – Бургас и мрежата на Евентим.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега