Uncategorized

Тони Блеър: След Брекзит Обединеното кралство ще е по-бедно и по-слабо.

0

Бившият британски премиер Тони Блеър предупреди сънародниците си, че вече не разполагат с много време, за да отменят решението за развод с ЕС, съобщи Ройтерс. Напускането на съюза според него ще маргинализира Великобритания и ще я накара да съжалява.

В статия, публикувана на личния му сайт, бившият премиер лидер на лейбъристите и премиер от 1997 до 2007, предупреждава, че след Брекзит Обединеното кралство ще е по-бедно и по-слабо. Той подчертава, че премиерката Тереза Мей все още няма решение на въпроса със Северна Ирландия.

“Ще направим грешка, която днешният свят не може да разбере и която бъдещите поколения няма да простят”, пише Блеър. По думите му 2018 е последният шанс за британците да кажат дали смятат бъдещите отношения с ЕС след Брекзит за по-добри от сегашните.

Блеър призовава британците не за пръв път да се откажат от Брекзит, въпреки че подобна перспектива не изглежда реалистична. Лейбъристите, както и управляващите консерватори, подкрепят напускането на ЕС.

Общественото мнение от своя страна е разделено „за“ и „против“, но иска да има думата по условията на развода. Според проучване, публикувано днес, 80% от лейбъристите подкрепят организирането на такова широко допитване. Това мнение противоречи на позицията на лидера на партията Джереми Корбин, според когото последната дума за Брекзит трябва да е на парламента.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега