Политика

Томислав Дончев: Tрябва да има правила, които да бъдат следвани от всички

0

Публикация във „Фейсбук” на съпругата на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана Дончева, предизвика възмущение и дори призиви за оставката на Дончев.

Първият пост на Дончева, предизвикал възмущение, беше: „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!”. Той е бил докладван и свален.

Това накара съпругата на вицепремиера да се защити и тя пусна още няколко поста:

Последва и реакция от Българския хелизнкски комитет (БХК), който призова Дончев или да се разграничи от думите на съпругата си, или да подаде оставка.

„Има нещо, което ме притеснява в подхода на БХК – допускането за колективна отговорност. В една правова държава отговорността е лична. Колективна отговорност на база семейна принадлежност, на база етничски произход е характерна за други режими – за комунизма, за фашизма”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Томислав Дончев.

Той обясни, че конкретният пост на съпругата му е предизвикан от висока музика. Имало обаче и натрупвания относно неспазването на законите и правилата.

Не виждам нищо нередно в тези думи, подкрепям я напълно – трябва да има правила, които да бъдат следвани от всички, каза още вицепремиерът.

Той напомни, че жена му не е политик и има право да изразява лично мнение.

„След като живее с мен, едва ли трябва да стои вкъщи и да шие гоблени – тя е професионалист, има право на мнение, получи много подкрепа, много критик и дори заплахи”, коментира още Томислав Дончев.

Той уточни, че принципно е против езика на омразата и смята, че стереотипите са нещо опасно.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега