Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Томислав Дончев пред VoxBurgas: България има нужда от стабилно правителство (ВИДЕО)

0

Евродепутатът от групата на Европейската народна партия Томислав Дончев връчи голямата награда в конкурса за фотография „Моят Бургас…моята Европа. Аз оставам тук!… А ти?’, който беше организиран от Клуб “България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ в Бургас.

След връчването на наградите бившият министър в кабинета “Борисов” даде специално интервю за читателите на VoxBurgas. Ето какво каза той:

Г-н Дончев, наближават парламентарните избори, а заявката Ви като водач на листата на ГЕРБ за Европейските избори беше, че при нужда ще се върнете в ново реформаторски или дясно, дясно-центриско правителство. Готвите ли се да се връщате в България или на дневен ред в момента са европейските тематики и реда на Европейския парламент?

На първо място голямата задача в момента е максимално доброто представяне на изборите и то не от вътрешно-партийна гледна точка, а водени от идеята, че България има нужда от стабилно правителство. Затова основните усилия  и енергия в следващия месец и малко повече са ГЕРБ да има максимално добър, заслужен резултат, базиран на подкрепата на хората. Няма да правя персонални коментари кой какъв би могъл да става. Не му е сега времето.

След 5-ти октомври, в зависимост от ситуацията, в зависимост от резултата имаме основания за такъв разговор. Ще повторя това, което казах преди няколко месеца.

Ако ситуацията в България го изисква съм готов да си прекратя задълженията за член на Европейския парламент, но до тогава мисля да ги изпълнявам съвестно.

А ще има ли Томислав Дончев номинации за участие в листите на ГЕРБ?

Аз вече имам номинации от различни места, но, простете, аз само преди три месеца и половина бях член на Националния парламент. Не е съвсем коректно да се явявам на избори през няколко месеца. А колкото до това дали ще участвам в изборите като кауза, като подкрепа, разбира се, както през всички избори досега.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега