Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Николай Тишев: Надявам се този път БСП да участва в управлението

0

Николай Тишев е бивш депутат от БСП и бивш областен председател на партията за Бургас.

Сега той отново се впуска в битката за народен представител, след като на изминалите избори изненадващо не попадна в листата на БСП-Бургас. Пред VoxBurgas.com Тишев разкри какво очаква да се случи в деня на вота – 11 юли, кои са проблемите, с които жителите в област Бургас са го запознали по време на предизборната му обиколка и кои ще са каузите, за които ще се бори той в Народното събрание, ако бъде избран за депутат.

Г-н Тишев, наближават парламентарните избори на 11 юли как очаквате, че ще се представи БСП на тях?

Очаквам да повишим резултата си спрямо изборите от преди 3 месеца, но в крайна сметка е важно да видим и какъв резултат ще постигнат нашите опоненти.

По-спокойни ли сте за нормалното протичане на изборния ден, след като вотът ще бъде организиран от служебното правителство?

Това определено ще гарантира провеждането на честни избори както и машинния вот. Но има и един друг фактор. Според излязла статистика на „Антикорупционен фонд“ Бургас е градът с най-голям контролиран и купен вот в България, имено затова създадохме списък със сигнали за купувачи на гласове. В него ще бъдат включени имената на хора, за които получим данни, че търгуват с правото на избор на гласоподавателите. Въпросният списък ще бъде предаден на ОД на МВР-Бургас за последващи действия.

По време на кампанията кои бяха най-честите проблеми, които хората от областта Ви споделиха?

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно, но най-голямата гордост на ГЕРБ пътищата, са един от основните проблеми, които поставят хората. Ниските доходи и труднодостъпното здравеопазване са другите важни проблеми, за които си говорим. Има много населени места без медицински центрове, без лекари и без аптеки. Хората нямат работа и се принуждават да се преместят в друг град или да емигрират.

На изминалите парламентарни избори на 4 април останахте извън листата на БСП-Бургас, почувствахте ли се обиден тогава?

Не, няма никаква обида. Аз над 25 г. работя за БСП, още в Свищов като студент. Така че няма значение на каква позиция съм, за да помагам на лявата идея и за това БСП да има по-добър резултат.

Кои са онези каузи, за които ще работите в лично качество, ако бъдете избран за депутат?

На първо място ще работя за интересите на Бургас и областта и за интересите на бургазлии и жителите на Бургаска област. Надявам се този път БСП да участва в управлението, защото като опозиция освен да даваш гласност за проблемите трудно се прокарват политики, които да променят живота на хората.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега